Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Roladki wołowe w liściach chrzanu z kaszą gryczaną zasmażaną z pokrzywą

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Roladki wołowe w liściach chrzanu z kaszą gryczaną zasmażaną z pokrzywą - składniki:
Roladki wołowe w liściach chrzanu z kaszą gryczaną zasmażaną z pokrzywą - sposób przygotowania: Pieczarki pokroić w plastry, cebulę w piórka. Pieczarki i cebulę podsmażyć na oliwie przez ok 2 minuty, dodać tymianek sól i pieprz i dusić na małym ogniu ok 10 minut. Liście chrzanu zblanszować. Wołowinę rozbić i posmarować musztardą. Na plastry wołowiny wyłożyć ostudzone pieczarki z cebulą. Plastry zrolować z farszem. Roladki zawinąć w liście chrzanu. ułożyć rolady w garnku/ naczyniu do pieczenia. Podsmażyć bardzo delikatnie z obu stron, po czym zalać bulionem i dusić pod przykryciem, aż mięso zmięknie (ja gotowałam 1,5 godziny). 1 woreczek kaszy ugotować al dente. Opłukaną młodą pokrzywę sparzyć wrzątkiem na sicie. Na patelni rozpuścić masło, dodać posiekaną pokrzywę, posiekany czosnek i posiekane orzechy włoskie. Smażyć przez 5 minut. Dodać kaszę i podlać ją lekko bulionem. Dusić jeszcze ok 5 minut, aż bulion odparuje.