Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Parpadelle z kremowym sosem pomidorowym z mascarpone

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (6 głosów)

Parpadelle z kremowym sosem pomidorowym z mascarpone - składniki:
Parpadelle z kremowym sosem pomidorowym z mascarpone - sposób przygotowania: Pomidory sparzamy i pozbywamy się skórki, następnie kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na patelni, pod koniec dodajemy 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę. Dodajemy pomidory i dusimy dopóki się nie rozpadną, następnie dodajemy wino. Sos redukujemy, doprawiamy octem balsamicznym i pozostałymi przyprawami. W międzyczasie gotujemy makaron wedle wskazówek na opakowaniu. Sos, aby był kremowy dodajemy do niego mascarpone. Gdy makaron będzie ugotowany, najlepiej al dente, wrzucamy go do sosu. Mieszamy podajemy gorące - na świeżo. Przepis pochodzi z bloga: www.quchniakaroli.pl