Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Kiszony kalafior

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (2 głosy)

Kiszony kalafior - składniki:
Kiszony kalafior - sposób przygotowania: Powyższe składniki wystarczą nam na zapełnienie 2 słoiczków o pojemności około 750 ml. Na początku dzielimy kalafior na różyczki. Umyte cząstki kroimy w plasterki. Następnie układamy część różyczek w słoiczku (mniej więcej do połowy naczynia) i dodajemy warstwę składającą się z pokrojonego w plasterki chrzanu, pokrojonej papryczki i ząbków czosnku (te tylko delikatnie zgniatamy). Następnie dopełniamy słoik pokrojonym kalafiorem. Całość zalewamy gorącą wodą z solą i przyprawami. Ja na litr wody biorę łyżkę soli i 3-4 ziarenka pieprzu. Słoiczek odstawiamy na około 5 dni. Po tym czasie kalafior jest lekko ukiszony. Przepis pochodzi z bloga: www.gotujzrodzinka.pl

Informacje o Kiszony kalafior

  • Wiosenna akcja regeneracja z Hortex

    Wiosenna akcja regeneracja z Hortex

    Podstawą detoksu jest dostarczanie organizmowi składników o właściwościach odtruwających, które są zawarte w takich warzywach i owocach jak buraki, szpinak, kapusta kiszona, kalafior, brukselka, marchewka, maliny, wiśnie, truskawki i porzeczki. Dzięki mrożonkom Hortex