Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Kiszony kalafior
Kiszony kalafior - składniki:
Kiszony kalafior - sposób przygotowania:
Powyższe składniki wystarczą nam na zapełnienie 2 słoiczków o pojemności około 750 ml.
Na początku dzielimy kalafior na różyczki. Umyte cząstki kroimy w plasterki. Następnie układamy część różyczek w słoiczku (mniej więcej do połowy naczynia) i dodajemy warstwę składającą się z pokrojonego w plasterki chrzanu, pokrojonej papryczki i ząbków czosnku (te tylko delikatnie zgniatamy). Następnie dopełniamy słoik pokrojonym kalafiorem.
Całość zalewamy gorącą wodą z solą i przyprawami. Ja na litr wody biorę łyżkę soli i 3-4 ziarenka pieprzu.
Słoiczek odstawiamy na około 5 dni. Po tym czasie kalafior jest lekko ukiszony.
Przepis pochodzi z bloga: www.gotujzrodzinka.pl
Informacje o Kiszony kalafior
-
Wiosenna akcja regeneracja z Hortex
Podstawą detoksu jest dostarczanie organizmowi składników o właściwościach odtruwających, które są zawarte w takich warzywach i owocach jak buraki, szpinak, kapusta kiszona, kalafior, brukselka, marchewka, maliny, wiśnie, truskawki i porzeczki. Dzięki mrożonkom Hortex
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki