Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Ryż z pieczarkami, bananami i koperkiem
Ryż z pieczarkami, bananami i koperkiem - składniki:
Ryż z pieczarkami, bananami i koperkiem - sposób przygotowania:
Ryż gotujemy, a w międzyczasie obieramy i kroimy na drobno cebulę, pieczarki myjemy i kroimy w plasterki, umytą i obraną marchewkę kroimy w plasterki. Cebulę, pieczarki i marchewkę wrzucamy na rozgrzany na patelni olej smażymy ok. 10-15 min. Kamis Fix dokładnie rozmieszać w ok. 300 ml wody i wlać na patelnię. Dodać 1 rozgniecionego banana, dosypać 1/2 łyżeczki przyprawy chińskiej Kamis. Smażyć wszystko jeszcze ok. 10 min mieszając od czasu do czasu. Podawać z ryżem, pokrojonym w plasterki drugim bananem i koperkiem.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki