Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Ryż z pieczarkami, bananami i koperkiem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Ryż z pieczarkami, bananami i koperkiem - składniki:
Ryż z pieczarkami, bananami i koperkiem - sposób przygotowania: Ryż gotujemy, a w międzyczasie obieramy i kroimy na drobno cebulę, pieczarki myjemy i kroimy w plasterki, umytą i obraną marchewkę kroimy w plasterki. Cebulę, pieczarki i marchewkę wrzucamy na rozgrzany na patelni olej smażymy ok. 10-15 min. Kamis Fix dokładnie rozmieszać w ok. 300 ml wody i wlać na patelnię. Dodać 1 rozgniecionego banana, dosypać 1/2 łyżeczki przyprawy chińskiej Kamis. Smażyć wszystko jeszcze ok. 10 min mieszając od czasu do czasu. Podawać z ryżem, pokrojonym w plasterki drugim bananem i koperkiem.