Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Makaroniada kryzysowa

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Makaroniada kryzysowa - składniki:
Makaroniada kryzysowa - sposób przygotowania: Gotujemy makaron al dente. Pomidory sparzamy wrzątkiem i ściągamy z nich skórkę, ząbki czosnku kroimy na plasterki (tak, mimo iż podobno nie kroi się go, ale zróbmy wyjątek); gałkę muszkatołową ścieramy na tarce. Na dużą patelnię z olejem wrzucamy czosnek, pomidory pokrojone w kostkę, przecedzony makaron, smażymy pod przykryciem klika - klikanaście minut, (ja lubię przypieczony więc ta druga opcja ma zazwyczaj zastosowanie), dodajemy przyprawę, mieszamy; ściągamy patelnię z ognia i posypujemy przed podaniem starą gałką muszkatołową.