Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Czekoladowe pierogi z truskawkami z sosie śmietanowo-truskawkowym

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Czekoladowe pierogi z truskawkami z sosie śmietanowo-truskawkowym - składniki:
Czekoladowe pierogi z truskawkami z sosie śmietanowo-truskawkowym - sposób przygotowania: Pierogi: Wymieszać mąkę z kakao, dodać szczyptę soli i jajko. Wymieszać i zagnieść ciasto. Umyć truskawki i odciąć ogonki. Ciasto rozwałkować, wyciąć pierogi, ułożyć truskawki i zalepić. Wrzucić pierogi na gotującą się wodę z odrobiną soli na 5-6 minut, a następnie odcedzić z nadmiaru wody. Sos: Oczyścić truskawki, odciąć ogonki i zmiksować truskawki z cukrem, a następnie przecedzić przez sito. Podgrzewać i odparować do połowy objętości, dodać śmietanę i podgrzać. Podanie: Ułożyć pierogi na talerzu, polać sosem i udekorować miętą i przeciętą truskawką. Przepis pochodzi z bloga: gotowaniezpasja.pl
4 sposoby na zawijanie pierogów

Informacje o Czekoladowe pierogi z truskawkami z sosie śmietanowo-truskawkowym

  • Czekolada i owoce - doskonałe połączenie

    Czekolada i owoce - doskonałe połączenie

    wyjątkowe okazje, kiedy chcesz na kimś zrobić wrażenie. Czekoladowe pierogi z truskawkami z sosie śmietanowo-truskawkowym Pierogi: 300 g mąki pszennej 1 jajko 1/2 szklanki letniej wody 3-4 łyżki kakao szczypta soli 300 g truskawek Sos: 200 g truskawek 1 łyżka cukru 1 łyżka śmietany do sosów