Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Kaszotto z boczniakami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Kaszotto z boczniakami - składniki:
Kaszotto z boczniakami - sposób przygotowania: Oczyszczone boczniaki obsmażyć na maśle na rumiany kolor, zdjąć z patelni, osączyć z tłuszczu, odłożyć do wystygnięcia i następnie pokroić. Na tym samym tłuszczu na patelni zeszklić pokrojoną w piórka cebulę, przed końcem dodając posiekany czosnek. Do zeszklonej cebuli wsypać kaszę, chwilę przesmażyć. Na patelnie z kaszą wlać wino i mieszać do czasu, aż całe się wchłonie. Dodać przyprawy (oprócz soli). Bulion przygotowany z gorącej wody i kostek rosołowych dolewać do masy na patelni stopniowo, tak jak w przypadku risotto. Mieszać regularnie, żeby kasza nie przywierała do dna. Kiedy kasza napuchnie i zacznie się robić miękka dodać pokrojone boczniaki. Na koniec dosypać ser - jak kto woli można go wmieszać lub tylko posypać.