Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Poledwiczki wieprzowe w sosie z masła orzechowego

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (8 głosów)

Poledwiczki wieprzowe w sosie z masła orzechowego - składniki:
Poledwiczki wieprzowe w sosie z masła orzechowego - sposób przygotowania: Ryż gotujemy na wolnym ogniu, w osolonej wodzie. Polędwicę oczyszczamy z włókien, kroimy w cienkie plastry. Mięso smażymy na rozgrzanym ogniu, wcześniej solimy i pieprzymy. Dodajemy pokrojoną drobno cebulę lub szalotkę, smażymy na średnim ogniu, aż mięso zarumieni się. Wlewamy mleko kokosowe, dusimy na średnim ogniu przez 5 minut. Dodajemy masło orzechowe i dalej dusimy przez 5 minut. Dodajemy posiekaną kolendrę, sok z pomarańczy, mieszamy i odstawiamy z ognia. Solimy i dodajemy pieprz (dodałam sporo pieprzu). Podajemy z ryżem. Przepis pochodzi z bloga: www.dealcooking.com