Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Kakaowy makaron z serem pleśniowym

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Kakaowy makaron z serem pleśniowym - składniki:
Kakaowy makaron z serem pleśniowym - sposób przygotowania: Ciasto na makaron: mąkę, kakao, jajko, oliwę z oliwek, sól i odrobinę wody zagniatamy na elastyczne ciasto, dodajemy więcej mąki jeśli ciasto jest zbyt kleiste. Odstawiamy na 30 min, żeby ciasto odpoczęło. Po tym czasie, oprószone mąką ciasto, bardzo cienko wałkujemy i wycinamy pasma szerokości ok. 3 cm. Gotujemy ok. 5 min w osolonej wodzie z odrobiną oleju albo oliwy z oliwek. Sos: ser pleśniowy podgrzewamy w garnuszku z jogurtem naturalnym, na małym ogniu, tak żeby ser się rozpuścił. Gotowy makaron polewamy sosem, posypujemy migdałami i rozgniecionymi orzechami laskowymi. Solimy i pieprzymy, jeśli jest taka potrzeba. Przepis pochodzi z bloga: www.dealcooking.com