Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Łosoś z sosem malinowym

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Łosoś z sosem malinowym - składniki:
Łosoś z sosem malinowym - sposób przygotowania: Filety z łososia umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Masło rozpuścić w garnuszku. Filety włożyć do naczynia żaroodpornego,osolić oprószyć pieprzem gruboziarnistym i posmarowć roztopionym masłem. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni C i piec 15 minut. W tym czasie przygotować sos: Maliny umyć,osuszyć.Śmietanę zagrzać w garnuszku,dodać maliny,cukier ziarna pieprzu oraz szczyptę soli i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut. Kiwi obrać,pokroić w kostkę i dodać do sosu,zagotować. Upieczone filety wyłożyć na talerze,podawać z sosem udekorowane plasterkami kiwi i malinkami.