Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Zupa brzoskwiniowa z filetem z indyka

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Zupa brzoskwiniowa z filetem z indyka - składniki:
Zupa brzoskwiniowa z filetem z indyka - sposób przygotowania: Wlewam wodę do garnka, stawiam na ogniu, następnie kroję cebule w piórka i wrzucam do wody, dodaję kostkę rosołową i ryż. Podgotowuję ok. 5 minut. Następnie kroję filet z indyka w kostkę ok. 1x1 cm i wrzucam do gorącej wody. Po 3-4 min. dodaję brzoskwinie wyjęte z puszki i pokrojone w mniejsze kawałki, dolewam sok. Na chwilę przed zdjęciem z ognia dodaję roztarty ząbek czosnku, przyprawy: imbir i paprykę, zieloną pietruszkę. Na koniec śmietanka. Jeśli chce się uzyskać bardziej azjatycki posmak, można brzoskwinie zastąpić ananasem z puszki, ewentualnie można wtedy dodać odrobinę soku z cytryny, ale tak mało, by nie przesłoniła słodyczy ananasa.