Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Skrzydełka w musztardzie
Skrzydełka w musztardzie - składniki:
Skrzydełka w musztardzie - sposób przygotowania:
Skrzydełka umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym, odciąć końcówki. Każde skrzydełko grubo posmarować musztardą, włożyć do miski i odstawić na ok.30 minut. Potłuczone płatki migdałowe wymieszać z tartą bułką, Tłuszcz rozgrzać w głębokiej patelni lub rondlu o grubym dnie, każde skrzydełko dokładnie obtoczyć w panierce, docisnąć ją i smażyć przez 15-20 minut.
- 10 skrzydełek z kurczaka
- 250 ml musztardy starofrancuskiej
- 100 g potłuczonych płatków migdałowych
- 100 g tartej bułki
- olej do głębokiego smażenia
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki