Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Tarta ze szparagami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Tarta ze szparagami - składniki:
Tarta ze szparagami - sposób przygotowania: Posiekaj przesianą mąkę z masłem, dodaj żółtko, odrobinę soli i wodę. Szybko zagnieć ciasto (gdy będzie zbyt twarde, dolej trochę wody, gdy zbyt rzadkie - wsyp nieco mąki). Uformuj kulę, zawiń w folię spożywczą i włóż na pół godziny do lodówki. Szparagi umyj, odetnij twarde końce i ugotuj w osolonej wodzie.W misce wymieszaj składniki nadzienia. Nastaw piekarnik na 180 stopni. Wyjmij ciasto z lodówki i rozwałkuj na grubość około 1 centymetra i przełóż do formy na tartę, wysmarowanej masłem. Ciasto ponakłuwaj widelcem i piecz około 15-20 minut. Po upieczeniu spodu, wylej na ciasto nadzienie, rozłóż pokrojone na kawałki szparagi i pomidorki - piecz kolejne 25-30 minut.
Mini tarty dla każdego

Informacje o Tarta ze szparagami

  • Pełnoziarnista tarta ze szparagami

    Pełnoziarnista <strong>tarta</strong> ze <strong>szparagami</strong>

    Przepis na pełnoziarnistą tartę ze szparagami  Składniki:ciasto: 200 g mąki pszennej pełnoziarnistej 100 g zimnego masła 1 jajko 1 żółtko 2 łyżki zimnej wody (opcjonalnie) 1/2 łyżeczki soli masa: 200 g Twarożku kanapkowo-sernikowego Mój Ulubiony 150 g śmietanki kremówki 1 jajko 1 białko

  • Pełnoziarnista tarta ze szparagami

    Pełnoziarnista <strong>tarta</strong> ze <strong>szparagami</strong>

    Pełnoziarnista tarta ze szparagami Składniki: Ciasto: 200 g mąki pszennej pełnoziarnistej 100 g zimnego masła 1 jajko 1 żółtko 2 łyżki zimnej wody (opcjonalnie) 1/2 łyżeczki soli Masa: 200 g twarożku kanapkowo-sernikowego Mój

  • Jak gotować szparagi?

    Jak gotować szparagi?

    patyczek lub szpadkę do szaszłyków. Główki układamy tam, gdzie jest mniejszy żar. Zobacz przepisy na szparagi: Szparagi w boczku z parmezanem Kurczak zapiekany w delikatnym sosie ze szparagami Szaparagi z sosem czosnkowym Tarta ze szparagami i parmezanem Szparagi zapiekane w cieście francuskim

  • Burrata, woreczek pełen szczęścia

    Burrata, woreczek pełen szczęścia

    francuskim, z cieniusieńko pokrojonym boczkiem jako nadzienie kwiatów cukinii lub pierożków tortellini, na tarcie ze szparagami czy z pieczonymi pomidorkami cherry i dojrzewającą szynką na sałacie. A jak wam się to wszystko przeje, podajcie ją jako deser - z dojrzałymi truskawkami lub leśnymi owocami i

  • Szparagi klasycznie - przepisy na wiosnę

    Szparagi klasycznie - przepisy na wiosnę

    dojrzewającą, a następnie zapieczone, to wyśmienita przekąska, którą z pewnością oczarujesz gości. Wypróbuj także nasz przepis na szparagi na cieście francuskim z bekonem . Szparagi w boczku z parmezanem pęczek białych szparagów (ok. 8 szt.) 8 plastrów cudnego chudego duńskiego bekonu 2 łyżki tartego

  • Chrupiący boczek, złocisty bekon

    Chrupiący boczek, złocisty bekon

    parmezanem pęczek białych szparagów (ok. 8 szt.) 8 plastrów cudnego chudego duńskiego bekonu 2 łyżki tartego parmezanu Szparagi opłukujemy pod bieżącą wodą, nożykiem odcinamy zgrubiałe dolne końcówki, a obieraczką wierzchnią warstwę pędów, spięte gumką umieszczamy w garnku z wrzątkiem i gotujemy ok. 8 min