Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Zupa krem z żółtej papryki

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (3 głosy)

Zupa krem z żółtej papryki - składniki:
Zupa krem z żółtej papryki - sposób przygotowania: W garnku na rozgrzanej oliwie smażymy cebulę pokrojoną w kostkę, drobno pokrojony czosnek. Gdy cebula się zeszkli dodajemy pokrojoną w kostke paprykę. Chwilę smażymy, dodajemy tymianek i zalewamy wszystko wodą, tak by przykryła paprykę. Gotujemy pod przykryciem około 15 minut. Miksujemy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gdy zupa jest za gęsta dodajemy trochę wody i znów miksujemy. Podajemy z kleksem śmietany lub kilkoma kroplami oliwy z oliwek.