Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Zupa serowo - ziołowa
Zupa serowo - ziołowa - składniki:
Zupa serowo - ziołowa - sposób przygotowania:
W garnku zagotowujemy bulion, przyprawiamy i gotujemy 10 minut na małym ogniu. Dodajemy mleko, sery i przeciśnięty przez praskę czosnek, gotujemy jeszcze 5 minut. Podajemy z grzankami.
- 2 ząbki czosnku
- 500 ml wywaru warzywnego
- szklanka mleka
- 50 g startego sera gouda
- 50 g startego sera gruyer
- 1 ziołowy serek topiony
- łyżeczka ziół prowansalskich
- szczypta gałki muszkatołowej
- sól
- pieprz biały
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki