Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Krakowski bajgiel burger
Krakowski bajgiel burger - składniki:
Krakowski bajgiel burger - sposób przygotowania:
Zmieloną jagnięcinę doprawiamy sola, pieprzem, czosnkiem i posiekana miętą. Paprykę grilujemy, a następnie zamykamy w misce pod przykryciem. Po kilku minutach papryka jest gotowa - ściagamy z niej skórkę. Pozostałe warzywa dokładnie myjemy i kroimy na plasterki średniej grubości. Mięso formujemy i grilujemy. Ser Bursztyn ścieramy na tarce, a poźniej układamy na papierze do pieczenia i wkładamy do piekarnika ( 180 stopni, około 5 min). Bajgiel przekrajamy i grilujemy, na spód dajemy sos, a następnie układamy w kolejnośći paprykę, chorizo, pomidora, mięso, ser. Całość serwujemy z Chipsami warzywnymi.
Przygotowanie Chipsów warzywnych: Buraki, seler, ziemniaki dokładnie myjemy, obieramy, a następnie kroimy w cienkie, podłużne plasterki. Całość smażymy w rozgrzanej fryturze. Po wyciągnięciu dokładnie odsączamy z tłuszczu. Przygotowanie Sosu: Nieobrane ząbki czosnku wkładamy do folii aluminiowej, dodajemy oliwę i całość zamykamy i pieczemy ( 200 stopni, około 30 minut). Po upieczeniu, obieramy ząbki i miksujemy z majonezem.
Ten burger jest tak piękny, że będziesz sobie z nim robił selfie
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki