Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Serek z miodem i orzechami w karmelu

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Serek z miodem i orzechami w karmelu - składniki:
Serek z miodem i orzechami w karmelu - sposób przygotowania: Rozpuszczamy cukier z 2 łyżkami wody, dodajemy sok z cytryny, podgrzewamy na wolnym ogniu, aż cukier się zrumieni i zgęstnieje. Zdejmujemy z ognia, dodajemy posiekane migdały oraz orzeszki, mieszamy, wylewamy na posmarowaną olejem folię aluminiową. Odstawiamy do ostygnięcia. Do pucharków wlewamy po 3 łyżki miodu, posypujemy orzeszkami i migdałami w karmelu, układamy warstwę serka, posypujemy resztką orzeszków i migdałów, przybieramy miętą.