Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Serek z miodem i orzechami w karmelu
Serek z miodem i orzechami w karmelu - składniki:
Serek z miodem i orzechami w karmelu - sposób przygotowania:
Rozpuszczamy cukier z 2 łyżkami wody, dodajemy sok z cytryny, podgrzewamy na wolnym ogniu, aż cukier się zrumieni i zgęstnieje. Zdejmujemy z ognia, dodajemy posiekane migdały oraz orzeszki, mieszamy, wylewamy na posmarowaną olejem folię aluminiową. Odstawiamy do ostygnięcia.
Do pucharków wlewamy po 3 łyżki miodu, posypujemy orzeszkami i migdałami w karmelu, układamy warstwę serka, posypujemy resztką orzeszków i migdałów, przybieramy miętą.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki