Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Sos miętowy

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Sos miętowy - składniki:
Sos miętowy - sposób przygotowania: Miętę płuczemy, osuszamy, następnie sparzamy. Wrzucamy cały pęczek do blendera wraz z resztą składników sosu. Miksujemy. Sos doskonale komponuje się z mieszanką różnych zielonych sałat.

Informacje o Sos miętowy

  • Świeże zioła

    kuchni do baraniny jako sos miętowy i z młodymi ziemniakami. Świetna jest także do sałatek, ryby gotowanej na parze. Jest wiele rodzajów mięty, m.in. jabłkowa, pieprzowa, lancetowata. Rozmaryn

  • Nowa książka Jamiego Olivera. Do gotowania czy tylko do kolekcji?

    Nowa książka Jamiego Olivera. Do gotowania czy tylko do kolekcji?

    piżmową, szpinakiem, serkiem wiejskim i słonecznikiem albo złoty kurczak z sosem miętowym i zielonymi warzywami). Nawet jeśli to dzieło sprawnego marketingu, Jamie i jego książka mówią o dobrym i prostym jedzeniu, które pomaga w życiu i dodaje sił. Pozytywnie. A, i jeszcze jedno

  • Dania i napoje z miętą - doskonałe na lato!

    Dania i napoje z miętą - doskonałe na lato!

    Szukasz dla siebie odpowiedniej diety? Sprawdź książki » Miętowy sos na bazie jogurtu będzie doskonałym dodatkiem do sałat oraz ryby, szczególnie z grilla czy pieczonych w folii. Sos miętowy 3 łyżki porwanych listków mięty 250 ml śmietany lub jogurtu 1 łyżeczka soku z cytryny sól

  • Blog tygodnia: Weekend w kuchni

    Blog tygodnia: Weekend w kuchni

    kładzie się w jednym kawałku na resztę składników horiatiki. W Wielkiej Brytanii paradoksalnie odkryłem kuchnię indyjską, którą uwielbiam oraz angielski sos miętowy, marmoladę pomarańczową i kilka innych smakołyków. Na przykład w Czechach pokochałem smażony syr, a największym odkryciem na Wyspach

  • Orientalne, pikantne, chrupiące - pierożki z różnych stron świata

    Orientalne, pikantne, chrupiące - pierożki z różnych stron świata

    minuty na średnim ogniu). Podawaj z sosem. Źródło: Miesięcznik Kuchnia Samosy (lub samosa) to pierożki rodem z Indii. Najczęściej faszeruje się je ziemniakami lub mielonym mięsem. Zazwyczaj są serwowane z sosem miętowym lub chutneyem. Samosy z ziemniakami Ciasto: 250 g mąki 5 łyżek masła ghee 1