Kolorowa sałata
Informacje o Kolorowa sałata
-
Ekspresowe menu dnia ze smażonym serem
przekrawamy poziomo na dwie równe części, a camembert na 3 lub 4. Każdy plaster sera najpierw obtaczamy w mące, potem w jajkach roztrzepanych z odrobiną oleju i na końcu w bułce tartej. Następnie smażymy każdą porcję w głębokiej oleju na jasnozłoty kolor. Podajemy na gorąco z miską kolorowych sałat w sosie
-
CASSOULET
- cassoulet. Tylko że cassoulet to ciężkie, tłuste, sycące danie z fasoli i mięsa, ostatnia rzecz, na którą ma się ochotę w gorący letni dzień. Rezygnując z grillowanej ryby, pieczonych bakłażanów z pomidorami i kolorowej sałaty, zamawiałam w restauracjach cassoulet, narażając się
-
Łosoś
jajek i piekę ok. 45 minut. Lżejszym i bardziej wyszukanym daniem będzie suflet z wędzonym łososiem. Do przepisu podstawowego ("Wysokie Obcasy" nr 153) zamiast gruyera dodajemy 150 g małych kawałeczków ryby i dalej postępujemy bez zmian. Pasuje do tego kolorowa
-
Śródziemnomorskie smaki na wiosnę - lekka kuchnia
małym naczynku ustaw mini ratatouille. W drugim naczynku (lub bezpośrednio na polędwicę) ułóż mieszankę kolorowych sałat. Autor: Jerzy Pasikowski Jeśli nie przepadasz za gazpacho, może posmakuje ci bułgarski tarator? 3 świeże ogórki 2 ząbki czosnku 3 szkl. jogurtu naturalnego 3 łyżki oliwy
-
9 pomysłów na lekki obiad - z pysznymi warzywami!
... Euromat Obrus Szydełkowy Ok... Sprawdź ceny > Sprawdź ceny > Sprawdź ceny > źródło: Okazje.info Kolorowa sałata z warzywami i pieczonymi kawałkami łososia. Chleb tostowy zamień na ciemne pieczywo i zrób z niego grzanki. Mieszanka sałat z wiórkami łososia na
-
Co na obiad?
. Każdy plaster sera najpierw obtaczamy w mące, potem w jajkach roztrzepanych z odrobiną oleju i na końcu w bułce tartej. Następnie smażymy każdą porcję w głębokiej oleju na jasnozłoty kolor. Podajemy na gorąco z miską kolorowych sałat w sosie winegret. Rada: Chrupiąca skórka, a w środku kremowy serek
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki