Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Podchmielone banany
Podchmielone banany - składniki:
Podchmielone banany - sposób przygotowania:
Banany przekrawamy wzdłuż (ze skórką!). Miąższ skrapiamy sokiem z cytryny. Układamy banany (skórką do dołu) na ruszcie i opiekamy 3-4 minuty. Smarujemy wierzch bananów stopionym masłem. Następnie przewracamy je na drugą stronę i pieczemy jeszcze 4-5 minut. Pozostałe roztopione masło mieszamy z resztą soku z cytryny, miodem, alkoholem i cynamonem (w wersji dla dzieci alkohol zastępujemy odrobiną przegotowanej wody). Zgrillowane banany przekładamy na talerzyki, polewamy przygotowanym
sosem i podajemy z 1-2 kulkami lodów lub z bitą śmietaną.
- 2 banany (dokładnie umyte)
- sok z połowy cytryny
- po łyżeczce masła i miodu
- łyżka żubrówki
- szczypta cynamonu
- Do podania:
- lody lub bita śmietana
Informacje o Podchmielone banany
-
Spotkanie przy grillu
warzywami. Podchmielone banany 2 banany, sok z połowy cytryny, po łyżeczce masła i niescukrzonego miodu, łyżka żubrówki, szczypta cynamonu Banany przekroić wzdłuż (ze skórką!). Odsłonięty miąższ skropić sokiem z cytryny. Ułożyć
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki