Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Podchmielone banany

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Podchmielone banany - składniki:
Podchmielone banany - sposób przygotowania: Banany przekrawamy wzdłuż (ze skórką!). Miąższ skrapiamy sokiem z cytryny. Układamy banany (skórką do dołu) na ruszcie i opiekamy 3-4 minuty. Smarujemy wierzch bananów stopionym masłem. Następnie przewracamy je na drugą stronę i pieczemy jeszcze 4-5 minut. Pozostałe roztopione masło mieszamy z resztą soku z cytryny, miodem, alkoholem i cynamonem (w wersji dla dzieci alkohol zastępujemy odrobiną przegotowanej wody). Zgrillowane banany przekładamy na talerzyki, polewamy przygotowanym sosem i podajemy z 1-2 kulkami lodów lub z bitą śmietaną.

Informacje o Podchmielone banany

  • Spotkanie przy grillu

    Spotkanie przy grillu

    warzywami. Podchmielone banany 2 banany, sok z połowy cytryny, po łyżeczce masła i niescukrzonego miodu, łyżka żubrówki, szczypta cynamonu Banany przekroić wzdłuż (ze skórką!). Odsłonięty miąższ skropić sokiem z cytryny. Ułożyć