Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Kolorowe szaszłyki

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Kolorowe szaszłyki - składniki:
Kolorowe szaszłyki - sposób przygotowania: Przygotowujemy marynatę. Sos sojowy miksujemy z keczupem, oliwą, octem i posiekanym czosnkiem, doprawiamy solą i pieprzem. Umyte, osuszone i pokrojone na kawałki mięso nadziewamy na szpadki do szaszłyków na przemian z patisonami, pomidorkami, oczyszczonymi i skropionymi sokiem z cytryny pieczarkami, kolbkami kukurydzy, kawałkami ananasa, plastrami cukinii i kawałkami brzoskwiń. Obtaczamy szaszłyki w marynacie, układamy w szklanym naczyniu, zalewamy pozostałą marynatą, przykrywamy i trzymamy w chłodzie ok. 90 minut. Grillujemy je ze wszystkich stron, często smarując marynatą.

Informacje o Kolorowe szaszłyki

  • Kreatywne grillowanie z Appetitą

    Kreatywne grillowanie z Appetitą

    Grillowa kuchnia kojarzy się przede wszystkim z soczystymi mięsami, sezonowymi warzywami i aromatycznymi ziołami. Jej niewątpliwym plusem jest ogromna uniwersalność - grill to zabawa dla osób kreatywnych! Kolorowe szaszłyki, treściwe steki, lekkie ryby, warzywa, a nawet

  • Spotkanie przy grillu

    Spotkanie przy grillu

    warzyw lub z ogórkami małosolnymi. Kolorowe szaszłyki 50 dag chudej młodej wołowiny (pierwsza krzyżowa lub polędwica żydowska), słoiczek drobniutkich marynowanych patisonów, 3 połówki brzoskwiń z puszki, 12 pomidorów