Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Frittata z brokułami
Frittata z brokułami - składniki:
Frittata z brokułami - sposób przygotowania:
Krok 1
Brokuły dzielimy na małe różyczki. Wrzucamy je do wrzącej osolonej wody i gotujemy 3 minuty.
Krok 2
Jajka myjemy, osuszamy i wbijamy do miski. Roztrzepujemy.
Krok 3
Na patelni z żaroodporną rączką rozgrzewamy oliwę. Wlewamy połowę jajek, a na nie nakładamy łyżką ricottę. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Lekko mieszamy, aby omlet ściął się równomiernie.
Krok 4
Zblanszowane brokuły odcedzamy i układamy na wierzchu masy jajecznej. Zalewamy resztą jajek i wkładamy na 15 minut do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C. Fritattę podajemy przestudzoną.
- 500 g brokułów
- 8 jajek
- 4 łyżki oliwy
- 200 g sera ricotta
- 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki