Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Frittata z brokułami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Frittata z brokułami - składniki:
Frittata z brokułami - sposób przygotowania: Krok 1 Brokuły dzielimy na małe różyczki. Wrzucamy je do wrzącej osolonej wody i gotujemy 3 minuty. Krok 2 Jajka myjemy, osuszamy i wbijamy do miski. Roztrzepujemy. Krok 3 Na patelni z żaroodporną rączką rozgrzewamy oliwę. Wlewamy połowę jajek, a na nie nakładamy łyżką ricottę. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Lekko mieszamy, aby omlet ściął się równomiernie. Krok 4 Zblanszowane brokuły odcedzamy i układamy na wierzchu masy jajecznej. Zalewamy resztą jajek i wkładamy na 15 minut do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C. Fritattę podajemy przestudzoną.