Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Krem z soczewicy

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Krem z soczewicy - składniki:
Krem z soczewicy - sposób przygotowania: Rozpuszczamy masło w garnku. Siekamy cebulę, smażymy ją na maśle kilka minut. Powoli wlewamy zimny bulion. Dodajemy soczewicę i drobno pokrojoną marchewkę. Solimy, dodajemy szczyptę pieprzu. Gotujemy 40 minut od zagotowania. Zupę przecieramy przez gęste sitko lub miksujemy. Podajemy z plastrem cytryny. Soczewica to bogate źródło białka i rozpuszczalnego błonnika. Te składniki stabilizują poziom cukru we krwi, co przyczynia się do zmniejszenia apetytu i szybszego spalania tkanki tłuszczowej.

Informacje o Krem z soczewicy

  • Wegetariańskie menu z pikantnym deserem

    Wegetariańskie menu z pikantnym deserem

    Jesień to świetna pora na eksperymenty z sycącymi, aromatycznymi zupami. Dziś polecamy wam pyszny krem z soczewicy i suszonych pomidorów. Zupa z soczewicy i suszonych pomidorów 180 g czerwonej soczewicy 100 g suszonych pomidorów 150 g czerwonej cebuli 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju 1/2