Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Przekąska z ziemniaków i śledzi

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Przekąska z ziemniaków i śledzi - składniki:
Przekąska z ziemniaków i śledzi - sposób przygotowania: Filety moczymy (najlepiej 2-3 godziny) i płuczemy. Osączamy, kroimy, dokładamy obraną, drobno posiekaną oraz przelaną wrzątkiem i osączoną cebulę oraz olej i sok z cytryny. Mieszamy i przekładamy do szerokiego słoja z zakrętką. Wstawiamy na dobę do lodówki. Następnie myjemy ziemniaki, gotujemy w łupinkach, studzimy i kroimy w grube plastry. Białą część pora i ogórek kroimy w plastry. Na każdym krążku ziemniaków kładziemy plasterek ogórka, kawałek śledzia osączonego z zalewy i plaster pora. Spinamy stosiki wykałaczkami, układamy na półmisku. Podajemy na przekąskę.