Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Muffinki bananowe z kremem karmelowym
Muffinki bananowe z kremem karmelowym - składniki:
Muffinki bananowe z kremem karmelowym - sposób przygotowania:
Mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Masło ucieramy z cukrem, dodajemy jajko, banana, a następnie mąkę i pokruszone krówki. Mieszamy do połączenia składników. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Łyżką nakładamy ciasto, wypełniając papilotki do 3/4 wysokości. Pieczemy 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C. Na wystudzone muffiny nakładamy kleks bitej śmietany, łyżeczkę karmelu i po dwa plasterki banana.
- 4 kruche cukierki krówki
- 150 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 60 g masła
- 60 g brązowego cukru
- 1 jajko
- 1 dojrzały banan
- Do dekoracji:
- 1 dojrzały banan
- 2/3 szklanki bitej śmietanki
- 3-4 łyżki gotowego kremu karmelowego
Piegowate muffinki - ulubiony przepis Pippi Pończoszanki
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki