Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pierś z owocami w galarecie

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Pierś z owocami w galarecie - składniki:
Pierś z owocami w galarecie - sposób przygotowania: Umytą i osuszoną pierś indyka nacieramy solą, pieprzem i ziołami. Układamy w głębokiej brytfannie wysmarowanej masłem i pieczemy około 30 minut w temperaturze 200°C, polewamy bulionem oraz zalewami z brzoskwiń i ananasów. Upieczone mięso studzimy. Gorący sos przecedzamy, dodajemy żelatynę (2 łyżeczki suchych kryształków na szklankę sosu) wcześniej namoczoną w 2 łyżkach zimnej przegotowanej wody i mieszamy, aż się całkowicie rozpuści, po czym studzimy. Mięso kroimy w plastry, układamy na półmisku, dekorujemy owocami, zalewamy gęstniejącym sosem. Odstawiamy w chłodne miejsce, by galaretka zakrzepła.