Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Makowy deser
Makowy deser - składniki:
Makowy deser - sposób przygotowania:
Rodzynki moczymy w koniaku. Mleko zagotowujemy z miodem, zalewamy mak, odstawiamy na 15 minut. Wstawiamy do lodówki. Żółtko miksujemy z twarożkiem i bananami, dodając trochę skórki cytrynowej do smaku. Ubijamy śmietanę. Łączymy schłodzony mak z masą serową i osączonymi rodzynkami. Na koniec delikatnie mieszamy z bitą śmietaną i przekładamy krem do szklanych pucharków. Dekorujemy maczkiem cukrowym.
Makowiec to dobry pomysł na święta, ale polecamy lepszy: tort makowy z karmelizowanymi orzechami
Informacje o Makowy deser
-
Zaskocz gości i zrób deser w szklance, kubku lub słoiku. Gotowy nawet w kilka minut!
jogurtu jest znakomite. Ten deser jest bardzo świąteczny. Dla dzieci i osób, które nie piją alkoholu, przygotuj go bez jego dodatku. I tak będzie pyszny! Aromatu możesz nadać mu np. za pomocą ekstraktu waniliowego lub olejku migdałowego. Makowy deser 50 g rodzynek 20 ml koniaku 200 ml mleka 25 ml
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki