Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Tortilla z grillowanym kurczakiem i cieciorką
Tortilla z grillowanym kurczakiem i cieciorką - składniki:
Tortilla z grillowanym kurczakiem i cieciorką - sposób przygotowania:
Pierś kroimy na paski (ok. 1,5 cm szerokości), delikatnie rozbijamy na płaskie kotleciki, nacieramy solą i pieprzem. Grillujemy na patelni, aż mięso ładnie się przyrumieni. Cieciorkę osączamy na sicie, płuczemy, przekładamy do miski i rozgniatamy widelcem. Następnie dodajemy sok z cytryny i oliwę. Mieszamy, przyprawiamy solą i pieprzem.
Tortille podgrzewamy z obu stron na suchej patelni, smarujemy pastą z cieciorki, na wierzchu układamy grillowanego kurczaka i listki rukoli, zwijamy. Tortillę można przekłuć wykałaczką, by się nie rozwijała.
Pasta z tuńczyka w tortilli
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki