Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Hiszpańska potrawka z kurczaka (Pollo a la chilindron)
Hiszpańska potrawka z kurczaka (Pollo a la chilindron) - składniki:
Hiszpańska potrawka z kurczaka (Pollo a la chilindron) - sposób przygotowania:
Kurczaka umyj i osusz, pokrój na 8 części i przypraw. W rondlu rozgrzej olej, podsmaż na nim szynkę serrano. Wyjmij z rondla i odłóż. Na tym samym tłuszczu podsmaż kurczaka. Również wyjmij i odłóż.
Cebulę i paprykę pokrój w cienkie plasterki, pomidory posiekaj. Na tym samym tłuszczu, na którym smażyło się mięso, zeszklij cebulę, dodaj pomidory, paprykę, bulion, wino i paprykę w proszku. Włóż kurczaka i szynkę, rondel przykryj, duś 40 minut na małym ogniu.
Rada: kurczaka można zastąpić jagnięciną.
(Przepis: archiwum miesięcznika Kuchnia)
Potrawka z kurczaka - pyszności prosto z patelni
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki