Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Gulasz z wołowiny i szalotek

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Gulasz z wołowiny i szalotek - składniki:
Gulasz z wołowiny i szalotek - sposób przygotowania: W dużym rondlu lub płaskim garnku rozgrzej oliwę, wrzuć czosnek i cebulki w całości, tylko obrane z łupin. Smaż je 5 minut, aż zmiękną i przyrumienią się na złoty kolor. Dodaj wołowinę i cały czas mieszając, smaż 5 minut, aż mięso zarumieni się ze wszystkich stron. Nie przerywając mieszania, dodawaj cynamon, goździki, kminek i przecier pomidorowy. Dopraw solą i pieprzem. Następnie wlej wino, dodaj skórkę i sok z pomarańczy oraz listek laurowy. Doprowadź do wrzenia, przykryj naczynie i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 150 st. C. Piecz gulasz godzinę, a potem zdejmij pokrywkę, zamieszaj i już bez przykrycia piecz kolejną godzinę. Podawaj posypany posiekaną natką pietruszki.
Gulasz wołowy