Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Minikanapki z gruszką i niebieskim serem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Minikanapki z gruszką i niebieskim serem - składniki:
  • 100 g sera z niebieską pleśnią
  • 3 łyżki gęstego półtłustego twarogu
  • 2 łyżki soku z pomarańczy
  • duża garść rzeżuchy
  • 2 średniej wielkości gruszki (mogą być świeże
  • marynowane lub z syropu)
  • 8 kromek pieczywa tostowego
  • pieprz kajeński
  • sól
Minikanapki z gruszką i niebieskim serem - sposób przygotowania: Ser pleśniowy utrzyj z twarogiem na gładką masę, przypraw solą, pieprzem kajeńskim i sokiem z pomarańczy. Rzeżuchę umyj i osusz. Gruszki pokrój wzdłuż na ósemki (ze świeżych owoców usuń gniazda nasienne i ogonki). Z pieczywa obetnij skórkę, połowę kromek posmaruj masą serową, wszystkie kromki pieczywa pokrój na ćwiartki. Na każdą posmarowaną ćwiartkę kładź trochę rzeżuchy, kawałek gruszki i znów nieco rzeżuchy, przykryj suchym kawałkiem pieczywa. Zepnij warstwy kanapeczek drewnianą wykałaczką.