Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Minikanapki z gruszką i niebieskim serem
Minikanapki z gruszką i niebieskim serem - składniki:
Minikanapki z gruszką i niebieskim serem - sposób przygotowania:
Ser pleśniowy utrzyj z twarogiem na gładką masę, przypraw solą, pieprzem kajeńskim i sokiem z pomarańczy. Rzeżuchę umyj i osusz. Gruszki pokrój wzdłuż na ósemki (ze świeżych owoców usuń gniazda nasienne i ogonki).
Z pieczywa obetnij skórkę, połowę kromek posmaruj masą serową, wszystkie kromki pieczywa pokrój na ćwiartki. Na każdą posmarowaną ćwiartkę kładź trochę rzeżuchy, kawałek gruszki i znów nieco rzeżuchy, przykryj suchym kawałkiem pieczywa. Zepnij warstwy kanapeczek drewnianą wykałaczką.
Informacje o Minikanapki z gruszką i niebieskim serem
-
Kanapeczki w wersji mini - na śniadanie, kolację, przekąskę
drobno posiekanych orzechów włoskich. Minikanapki z gruszką i niebieskim serem 100 g sera z niebieską pleśnią 3 łyżki gęstego półtłustego twarogu 2 łyżki soku z pomarańczy duża garść rzeżuchy 2 średniej wielkości gruszki (mogą być świeże marynowane lub z syropu) 8 kromek pieczywa tostowego
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki