Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pierogi z kapustą i grzybami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (3 głosy)

Pierogi z kapustą i grzybami - składniki:
Pierogi z kapustą i grzybami - sposób przygotowania: Ugotuj każdą kapustę oddzielnie. Odciśnięte z wody kapusty i odsączone grzyby zmiel w maszynce do mięsa lub drobno poszatkuj. Cebulę drobno pokrój, usmaż na oleju na złoto, dodaj zmielone lub poszatkowane kapusty z grzybami, całość podsmażaj jeszcze kilka minut, aż dobrze się wymiesza. Ostudź. Wyrobione ciasto rozwałkuj, wycinaj szklanką kółka, nakładaj farsz i sklejaj pierogi. Pierogi wrzuć do osolonego wrzątku, poczekaj, aż wypłyną, i gotuj jeszcze minutę. Podawaj z roztopionym masłem. Rady: pierogi na Wigilię możesz przygotować wcześniej i zamrozić rozłożone na tacach wyłożonych folią spożywczą tak, żeby się nie stykały. Przed podaniem wystarczy wrzucić je na chwilę do wrzątku.
4 sposoby na zawijanie pierogów

Informacje o Pierogi z kapustą i grzybami