Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Grzyby smażone

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Grzyby smażone - składniki:
Grzyby smażone - sposób przygotowania: Na grubej dużej patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek i łyżkę masła. Dodaj drobno pokrojone w piórka cebulki z dymki i smaż 3 minuty. Odstaw w ciepłe miejsce. Osuszone i odciśnięte kapelusze grzybów obtaczaj najpierw w roztrzepanym jajku, potem w bułce. Smaż na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Podawaj grzyby gorące z podsmażoną cebulką i chlebem. Przed podaniem posyp grzyby grubą solą, świeżo zmielonym pieprzem i siekanym szczypiorem z dymki.

Informacje o Grzyby smażone

  • Menu z pieczoną rybą i twarogowymi placuszkami

    Menu z pieczoną rybą i twarogowymi placuszkami

    , dodaj pozostałe warzywa i grzyby. Smaż razem na średnim ogniu, mieszając. Dodaj sól, pieprz i kurkumę, zamieszaj. Połącz z pęczakiem. Chwilę smaż razem i wymieszaj z natką pietruszki. Podawaj na gorąco. To dobra metoda, aby urozmaicić smak wielu gatunków kasz. Autor: Agnieszka Kręglicka

  • Tradycyjne smaki z odrobiną inspiracji, czyli świąteczne PROSTE HISTORIE

    Tradycyjne smaki z odrobiną inspiracji, czyli  świąteczne PROSTE HISTORIE

    patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju i obsmaż grzyby na dużym ogniu, klika razy je obracając. Zdejmij z patelni. Osusz patelnię i roztop 2 łyżki masła. Wrzuć 1 łyżkę drobno posiekanej cebuli, 1 drobno posiekany ząbek czosnku i ponownie wrzuć grzyby. Smaż 2 minuty, dodaj 2 łyżki uprażonej na złoto bułki tartej i

  • Sezon na grzyby

    Sezon na grzyby

    nadzienie. Oczyszczone i pokrojone na plasterki grzyby smażyć, mieszając, aż odparuje sok, który puściły. Dodać ziarna jałowca, masło i drobno pokrojony oraz przesmażony razem z posiekaną cebulą boczek. Smażyć ok. 10 min. Dołożyć obrany i starty ziemniak i smażyć jeszcze 8-10 min. Pod koniec smażenia wsypać

  • Aromatyczne prawdziwki, chrupiące kurki - czas na dania z grzybami!

    Aromatyczne prawdziwki, chrupiące kurki - czas na dania z grzybami!

    . Następnie pokrój ziemniaki w niewielką kostkę, a grzyby na dowolne kawałki (jeśli są małe, możesz zostawić całe kapelusze). Cebulę drobno posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę. Na dużej patelni rozgrzej połowę tłuszczu. Przesmaż cebulę i czosnek, a następnie dodaj grzyby. Smaż wszystko przez około 5

  • Chorizo

    . W garnku rozgrzać oliwę, zeszklić cebulę, dodać czosnek, po chwili - pokrojone w paski chorizo oraz grzyby. Smażyć na średnim ogniu, aż kiełbasa się wytopi. Dodać ciecierzycę, chwilę smażyć razem, dodać natkę. Potrawa jeszcze lepsza jest następnego dnia. Chorizo w winie a

  • Przebój sezonu - najlepsze przepisy na dania z grzybami

    Przebój sezonu - najlepsze przepisy na dania z grzybami

    namoczone podgrzybki, grubo siekamy, dodajemy do świeżych grzybów, smażymy 3 minuty, aż z patelni odparuje płyn. Mieszamy z lubczykiem i porwaną na kawałki szynką. Robimy sos beszamelowy: zagotowujemy mleko z cebulą, liśćmi laurowymi, lubczykiem i pieprzem. Odstawiamy na pół godziny, cedzimy. W rondlu

  • Święta "last minute"

    Święta "last minute"

    , marchew, pietruszkę i selera pokrój w drobną kostkę, a grzyby w plasterki. W garnku rozpuść masło. Zeszklij na nim cebulę z czosnkiem, następnie dodaj grzyby, smaż 4-5 minut na średnim ogniu. Po tym czasie wlej wywar, dodaj rozmaryn i warzywa, gotuj 15 minut. Wyjmij rozmaryn i zmiksuj na gładki krem z

  • Kurczak pieczony na 8 sposobów [PRZEPISY]

    Kurczak pieczony na 8 sposobów [PRZEPISY]

    i pozostawiamy na ogniu przez 20-30 minut, aż odparuje do mniej więcej 400 ml. Odstawiamy. Dzielimy kurczaka na małe kawałki, usuwając skórę i kości. Dorzucamy razem z groszkiem do miski z warzywami. Roztapiamy w rondlu 25 g masła, wkładamy grzyby, smażymy 2 minuty. Przekładamy do mięsa i warzyw. Na