Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Babeczki marchewkowe

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (3 głosy)

Babeczki marchewkowe - składniki:
Babeczki marchewkowe - sposób przygotowania: Formę do muffinów z 12 dziurkami wyłóż foremkami lub wysmaruj masłem. marchewkę zetrzyj na tarce o małych oczkach. Wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę, sól i przyprawy w misce. W drugiej misce ubij olej, jajka, brązowy cukier i tartą marchewkę. Dodaj suche składniki i dokładnie wymieszaj. Masę przełóż do przygotowanej foremki i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 170 st. C na 25-30 minut. Przestudź, a następnie wyjmij z foremki i wystudź na kratce. Składniki lukru utrzyj na gładką masę i lukruj przestudzone babeczki.

Informacje o Babeczki marchewkowe

  • Delecta poleca nowe Babeczki marchewkowe

    Delecta poleca nowe <strong>Babeczki</strong> <strong>marchewkowe</strong>

    Babeczki to jeden z najpopularniejszych słodkich wypieków, przygotowywanych w domu z dziećmi. Delecta inspiruje konsumentów do twórczej zabawy smakami, oferując nowe Babeczki marchewkowe. Zawierają wyłącznie naturalne składniki - bogatą w karoten i witaminy marchew, mąkę gryczaną (13

  • Kucharze i marchewka

    . Ulubiony przedmiot Pascala Kucharza poznasz po tym, jak trzyma nóż, jak kroi, z jaką szybkością. Nóż jest jak przedłużenie ręki. Pokaż mi, jak trzymasz nóż, a powiem ci, kim jesteś. Przepis Karola Babeczki marchewkowe: 400 g