Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Zupa krem z fenkułu i selera po włosku
Zupa krem z fenkułu i selera po włosku - składniki:
Zupa krem z fenkułu i selera po włosku - sposób przygotowania:
Seler, ziemniak, cebulę i pietruszki obrać, wypłukać, osuszyć i posiekać. Fenkuł oczyścić i drobno pokroić. W rondlu rozgrzać oliwę i obsmażyć na niej rozdrobnione warzywa. Zalać wszystko bulionem, dodać liście laurowe i gotować około 35 min. Następnie liście laurowe usunąć, a zupę zmiksować z dodatkiem czosnku i zagotować. Na końcu zaciągnąć ją śmietaną, doprawić do smaku solą i pieprzem, delikatnie posypać koperkiem. Podawać z rumianymi grzankami.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki