Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Chrupiące koreczki z boczku
Chrupiące koreczki z boczku - składniki:
Chrupiące koreczki z boczku - sposób przygotowania:
Ogórki i ser pokroić w słupki (słupki sera powinny być krótsze, a ogórka odrobinę dłuższe niż szerokość plastrów boczku). Pieczarki umyć, dokładnie osuszyć ściereczką. 10 plastrów boczku przekroić na pół. Na każdej połówce ułożyć pieczarkę, owinąć ją boczkiem, spiąć wykałaczką. Natomiast na całych plasterkach boczku ułożyć po jednym słupku sera i po kilka słupków ogórka, uformować roladki, spiąć je wykałaczkami. Ułożyć wszystkie roladki na natłuszczonym ruszcie ustawionym w dużej blasze do pieczenia. Posypać przyprawą do grilla (lub tylko grubo zmielonym pieprzem) i piec w piekarniku nagrzanym do 180°C, aż boczek ładnie się zrumieni. Podawać na gorąco.
- 20 plasterków boczku
- 20 malutkich pieczarek
- 15 dag żółtego sera
- 4- 5 małych jędrnych ogórków kiszonych
- przyprawa do grilla
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki