Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Zupa chrzanowa na żeberkach

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (2 głosy)

Zupa chrzanowa na żeberkach - składniki:
Zupa chrzanowa na żeberkach - sposób przygotowania: Z oczyszczonej włoszczyzny ugotować litr wywaru. Do przecedzonego wrzącego wywaru włożyć żeberka, białą kiełbasę, przyprawy korzenne i gotować 25-30 min. Wyjąć kiełbasę i żeberka, a do garnka wlać serwatkę, razem zagotować. Przyprawić zupę do smaku świeżo startym chrzanem, pieprzem i solą, wymieszać z dwoma przetartymi przez sitko żółtkami, posypać majerankiem, wymieszać. Podawać z pozostałymi jajami pokrojonymi na ćwiartki oraz z ugotowaną w zupie i pokrojoną na plastry białą kiełbasą. Można też dołożyć trochę mięsa z żeberek.