Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Zapiekanka rybna babci Zosi
Zapiekanka rybna babci Zosi - składniki:
Zapiekanka rybna babci Zosi - sposób przygotowania:
Umyte, osuszone filety skropić sokiem z cytryny, posolić, popieprzyć, na godzinę wstawić do lodówki. Seler obrać, pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny. Cebulę posiekać, grzyby pokroić w paski. Na oleju zeszklić cebulę, dodać pieczarki, seler i, mieszając, chwilę smażyć na silnym ogniu. Wsypać natkę i tymianek, wlać bulion, doprawić pieprzem i solą, zmniejszyć ogień i dusić 10 min. Rybę oprószyć mąką, usmażyć na oleju. Pomidory obrać, pokroić na plastry. Przełożyć masę selerowo- pieczarkową do wysmarowanego masłem i posypanego tartą bułką żaroodpornego naczynia. Na niej ułożyć rybę, pomidory, posypać serem i wiórkami masła. Zapiekać, aż ser się stopi.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki