Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Zapiekanka rybna babci Zosi

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (3 głosy)

Zapiekanka rybna babci Zosi - składniki:
Zapiekanka rybna babci Zosi - sposób przygotowania: Umyte, osuszone filety skropić sokiem z cytryny, posolić, popieprzyć, na godzinę wstawić do lodówki. Seler obrać, pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny. Cebulę posiekać, grzyby pokroić w paski. Na oleju zeszklić cebulę, dodać pieczarki, seler i, mieszając, chwilę smażyć na silnym ogniu. Wsypać natkę i tymianek, wlać bulion, doprawić pieprzem i solą, zmniejszyć ogień i dusić 10 min. Rybę oprószyć mąką, usmażyć na oleju. Pomidory obrać, pokroić na plastry. Przełożyć masę selerowo- pieczarkową do wysmarowanego masłem i posypanego tartą bułką żaroodpornego naczynia. Na niej ułożyć rybę, pomidory, posypać serem i wiórkami masła. Zapiekać, aż ser się stopi.