Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Roladki z pstrąga po florencku
Roladki z pstrąga po florencku - składniki:
Roladki z pstrąga po florencku - sposób przygotowania:
Filety umyć, osuszyć, od wewnętrznej strony skropić sokiem z cytryny, a z zewnętrz oprószyć solą i skórką otartą z cytryny. Przykryć i na 15 min wstawić do lodówki. Do rozgrzanego rondla z grubym dnem wlać 2 łyżki wody, włożyć połamany szpinak i powoli podgrzewać, aż się rozmrozi i lekko odparuje. Doprawić go do smaku cukrem, pieprzem, solą, gałką muszkatołową, sokiem z cytryny i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Wlać śmietanę wymieszaną z mąką i, mieszając, podgrzewać, aż szpinak zgęstnieje. Zdjąć z ognia. Mały żaroodporny półmisek wysmarować masłem. Filet luźno zrolować, każdą roladkę spiąć wykałaczką i ustawić w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem. Przykryć masą szpinakową. Na wierzch wbić przepiórcze jajeczka, posypać danie parmezanem i zapiekać 20- 25 min w piekarniku nagrzanym do 200- 220°C.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki