Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Kotlety z kaszy jęczmiennej

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (53 głosy)

Kotlety z kaszy jęczmiennej - składniki:
Kotlety z kaszy jęczmiennej - sposób przygotowania: Kaszę zalać 3 szklankami posolonego wrzątku, ugotować na małym ogniu pod przykryciem, a następnie utrzeć z łyżką masła i wystudzić. Cebulę posiekać, zeszklić na maśle, wymieszać z zieleniną i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, dodać do kaszy. Wsypać tartą bułkę, wbić jajo, wymieszać i doprawić pieprzem i solą. Formować nieduże kotleciki, panierować je w jaju i bułce. Smażyć z obu stron na jasnozłoty kolor. Podawać z sosem grzybowym lub mięsnym i z sezonową surówką.

Informacje o Kotlety z kaszy jęczmiennej

  • Kotlet nie musi być nudny! Nie tylko schabowy

    Kotlet nie musi być nudny! Nie tylko schabowy

    . Smaż kotlety z obu stron, aż będą złocistobrązowe. Podawaj z ziemniakami i kawałkami cytryny. Autor: Kurt Scheller Smak kotlecików można wzbogacić o świeżą bazylię i papryczkę chilli. Kotlety z kaszy jęczmiennej 30 dag kaszy jęczmiennej cebula 4 łyżki masła jajo 2 łyżki posiekanego koperku i