Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Ravioli ze szpinakiem i ricottą
Ravioli ze szpinakiem i ricottą - składniki:
Ravioli ze szpinakiem i ricottą - sposób przygotowania:
Szpinak przebrać, odciąć ogonki. Listki umyć, zblanszować, odcedzić, wystudzić i posiekać. Następnie kolejno wymieszać z roztartą widelcem ricottą, parmezanem i jajami. Doprawić do smaku gałką muszkatołową i solą. Z mąki, jajek i soli zagnieść ciasto, cienko je rozwałkować na prostokątny placek. Na środku połowy placka (równolegle do dłuższego brzegu) rozłożyć (w odstępach) porcje farszu wielkości orzecha włoskiego. Przykryć je wolną połową ciasta i tak dociskać palcami linie między kulkami nadzienia, by warstwy ciasta w tym miejscu się skleiły. Nożem lub radełkiem odkrawać po tych liniach kwadratowe pierożki. Wrzucać ravioli do posolonego wrzątku, gotować 2 min od wypłynięcia. Odcedzone polać śmietanką, posypać parmezanem i od razu podawać.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki