Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Piersi kurczaka z grzybowym farszem
Piersi kurczaka z grzybowym farszem - składniki:
Piersi kurczaka z grzybowym farszem - sposób przygotowania:
Piersi opłukać, osuszyć. Każdą naciąć tak, aby powstała kieszonka, posolić, przykryć i wstawić do lodówki. Grzyby oczyścić, wypłukać. 1/3 pokroić w plasterki, resztę posiekać. Smażyć je, mieszając, na suchej patelni, a gdy sok odparuje, dodać łyżkę masła, szynkę pokrojoną w paski i smażyć jeszcze chwilę. Oprószyć mąką, wlać bulion, wymieszać i dusić, aż sos zgęstnieje. Doprawić go pieprzem i solą. Przygotować farsz. Posiekane grzyby poddusić na łyżce masła, przyprawić pieprzem, wymieszać z utartym serem i natką. Kieszonki z kurczaka napełnić farszem, spiąć wykałaczkami. Smażyć 5- 7 min z każdej strony na sklarowanym maśle, po czym zmniejszyć ogień i 2-3 min dosmażać pod przykryciem. Przed podaniem polać gorącym sosem.
Sprinterski przepis na piersi z kurczaka
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki