Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Imbirowe zabaione
Imbirowe zabaione - składniki:
Imbirowe zabaione - sposób przygotowania:
Kremówkę ubić, schłodzić. Ubić żółtka z cukrem, winem i kawą. Ustawić na garnku z wolno gotującą się wodą i ubijać, aż masa zgęstnieje. Z białek ubić sztywną pianę i wmieszać w nią wystudzoną masę żółtkową. Dodawać porcjami kremówkę i starty imbir, delikatnie mieszając. Nałożyć deser do formy i zamrażać kilka godzin. Podawać go w pucharkach, posypany czekoladą.
Informacje o Imbirowe zabaione
-
Menu na jesienne popołudnie
Aromatyczna zupa chrzanowa z dodatkiem wędzonego boczku i białego wina. 4-5 szklanek wywaru z warzyw porcja włoszczyzny bez marchewki łyżka sklarowanego masła 150 ml białego wytrawnego wina 2-3 łyżki startego chrzanu ząbek czosnku sok z 1/2 cytryny żółtko pieprz sól 125 ml śmietany kremó
-
Egzotyczne przyprawy i dodatki do dań. Jak ich używać?
). Przecedzamy sok, wlewamy do butelek i zostawiamy do całkowitego wystygnięcia. źródło: bistromama.pl fot. Bistro mama Imbirowe zabaione 2 szklanki świeżej kremówki 6 jaj 20- 25 dag cukru około 125 ml wina Marsala 60 ml mocnego naparu kawy arabiki 1/3 tabliczki (ok. 30 g) gorzkiej pokruszonej lub
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki