Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Naleśniki piwno-gryczane z brokułami
Naleśniki piwno-gryczane z brokułami - składniki:
Naleśniki piwno-gryczane z brokułami - sposób przygotowania:
Mąkę wymieszać z wodą i piwem. Nadal mieszając, dodać jaja, rozpuszczone chłodne masło i sól. Starannie ubić trzepaczką lub mikserem. Usmażyć naleśniki. Brokuły oczyścić, ogonki drobno pokroić, włożyć do wrzącej osolonej wody, dodać różyczki i gotować kilka minut, po czym osączyć na sicie. Jaja posiekać, dodać starty ser, wymieszać z osączonymi i rozdrobnionymi brokułami i keczupem, doprawić do smaku. Na każdy naleśnik położyć porcję gorącego farszu i zawinąć w rożki.
Ażurowe naleśniki na słono
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki