Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Cafe brulée
Cafe brulée - składniki:
Cafe brulée - sposób przygotowania:
W rondelku zrumienić cukier na złoty kolor, po czym wlać gorący napar kawy i mieszać tak długo, aż karmel całkowicie się rozpuści. Gdy napój wystygnie, mocno schłodzić go w lodówce. Mleko zagotować, ostudzić, a potem dobrze oziębić. Szklanki do 1/4 wysokości napełnić kawą, następnie uzupełnić do 3/4 zimnym mlekiem, wymieszać, udekorować bitą śmietaną i od razu podawać.
- Szklanka naparu z 5 łyżeczek wysokogatunkowej
- bardzo dokładnie zmielonej kawy
- 4-5 łyżeczek cukru
- 2 szklanki mleka
- bita śmietana
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki