Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Biszkoptowe łazanki z jabłkiem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Biszkoptowe łazanki z jabłkiem - składniki:
Biszkoptowe łazanki z jabłkiem - sposób przygotowania: Żółtka zmiksować z mlekiem, mąką, wodą i cukrem waniliowym. Z białek ubić pianę, wmieszać w ciasto. Usmażyć naleśniki, przestudzić i pokroić na łazanki. Jabłka obrać, zetrzeć, wymieszać z cukrem, jajem, tartą bułką, cynamonem i łazankami. Przełożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180°C i zapiekać, aż wierzch ładnie się zrumieni. Podawać z bitą śmietaną lub sosem waniliowym. Można też serwować na zimno lub odsmażone na maśle.