Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Naleśniki z owocami i bezą

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Naleśniki z owocami i bezą - składniki:
Naleśniki z owocami i bezą - sposób przygotowania: Z podanych składników usmażyć naleśniki. Truskawki umyć, pokroić w plastry, przesypać połową cukru i nałożyć na naleśniki. Zrolować i ułożyć jeden obok drugiego w natłuszczonej formie do zapiekania. Z białek ubić pianę, dodając pod koniec cukier i cukier wanilinowy. Wyłożyć ją na naleśniki, posypać wierzch orzechami. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160°C i zapiec. Gdy piana stężeje (wyschnie), naleśniki wyjąć i od razu podawać.
Ażurowe naleśniki na słono

Informacje o Naleśniki z owocami i bezą

  • Jak zrobić bezy?

    Jak zrobić bezy?

    piany z białek – tak, żeby poszczególne bezy nie sklejały się ze sobą;- gotować na mleku około 4-5 minut i wyjąć łyżką cedzakową i osuszyć na ściereczce.Zobacz inne przepisy na bezy: Tarta z bezą i porzeczkami Beza z kremem cytrynowym Beza z wiśniami Naleśniki z owocami i bezą Beza Pavlova