Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Naleśniki z owocami i bezą
Naleśniki z owocami i bezą - składniki:
Naleśniki z owocami i bezą - sposób przygotowania:
Z podanych składników usmażyć naleśniki. Truskawki umyć, pokroić w plastry, przesypać połową cukru i nałożyć na naleśniki. Zrolować i ułożyć jeden obok drugiego w natłuszczonej formie do zapiekania. Z białek ubić pianę, dodając pod koniec cukier i cukier wanilinowy. Wyłożyć ją na naleśniki, posypać wierzch orzechami. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160°C i zapiec. Gdy piana stężeje (wyschnie), naleśniki wyjąć i od razu podawać.
Ażurowe naleśniki na słono
Informacje o Naleśniki z owocami i bezą
-
Jak zrobić bezy?
piany z białek – tak, żeby poszczególne bezy nie sklejały się ze sobą;- gotować na mleku około 4-5 minut i wyjąć łyżką cedzakową i osuszyć na ściereczce.Zobacz inne przepisy na bezy: Tarta z bezą i porzeczkami Beza z kremem cytrynowym Beza z wiśniami Naleśniki z owocami i bezą Beza Pavlova
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki