Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pucharki waniliowo-malinowe

Autor
A A A
  • Pucharki waniliowo-malinowe

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Pucharki waniliowo-malinowe - składniki:
Pucharki waniliowo-malinowe - sposób przygotowania: Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wysyp migdały i posyp dwiema łyżeczkami cukru pudru. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i piecz około 5-7 minut, aż migdały będą złociste. Wystudź. Maliny rozmroź i zmiksuj z 1 łyżką cukru pudru na gładką masę. Jeśli przeszkadzają ci pestki, przetrzyj mus przez gęste sito. Ciasto pokrój w kostkę. Do 6 kieliszków lub pucharków włóż kilka kostek ciasta, skrop sherry, następnie dodaj po 2 łyżeczki musu malinowego. Na mus nałóż po 2 łyżki kremu waniliowego lub budyniu. Następną warstwę układaj analogicznie, kończąc kremem. Schłodzoną śmietankę ubij i na każdej porcji deseru połóż po łyżce. Pucharki wstaw do lodówki na około 2 godziny. Przed podaniem posyp uprażonymi migdałami.