Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Grzanki z jajkiem i bekonem
Grzanki z jajkiem i bekonem - składniki:
Grzanki z jajkiem i bekonem - sposób przygotowania:
Bagietkę pokrój na kromki i ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Skrop delikatnie oliwą i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Piecz ok. 15 min, aż się zrumienią.
Szczypiorek umyj, osusz i posiekaj. Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w szóstki (lub plasterki). Plastry boczku zrumień na patelni, aż będą chrupkie i tłuszcz się wytopi. Pokrój na kawałki.
Każdą kromkę posmaruj majonezem, na to ułóż boczek, kawałek jajka, ponownie boczek i odrobinę majonezu. Dopraw solą, pieprzem i udekoruj szczypiorkiem.
Faszerowane jaja w skorupkach
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki