Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pierś kaczki z pomidorem faszerowanym malinami

Autor
A A A
  • Pierś kaczki z pomidorem faszerowanym malinami

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (3 głosy)

Pierś kaczki z pomidorem faszerowanym malinami - składniki:
Pierś kaczki z pomidorem faszerowanym malinami - sposób przygotowania: Przepis dla 4 osób Czas przygotowania 35 min Kaczkę ponacinaj na skórze, dopraw solą i pieprzem, posyp tymiankiem, przełóż do miski i odstaw na 2 godz. do lodówki. Po tym czasie smaż mięso na oliwie z oliwek skórą do dołu przez 2 min na dużym ogniu. Następnie przewróć na drugą stronę i smaż kolejne 2 min. Przełóż na blaszkę, wstaw do piekarnika rozgrzanego do 160 st. C i piecz około 9 min. Przygotuj pomidorki: w rondlu zagotuj sok z pomarańczy z miodem, następnie włóż pomidorki, zdejmij z ognia i odstaw do ostygnięcia. Niech pomidorki przejdą smakiem soku. Kiedy ostygną, ostrożnie odetnij ich wierzch i usuń gniazda nasienne. Maliny i drobno posiekaną cebulę smaż na oliwie przez 3 minuty i tak przygotowanym farszem nadziewaj pomidory. Upieczoną kaczkę podawaj z faszerowanymi pomidorami.
Dietetyczny deser, który zrobisz w 5 minut i zjesz bez wyrzutów sumienia [HAPS FIT]